Ha szeretnél új életet kezdeni, vagy netán újévi fogadalomra készülsz (amit egyébként én ellenzek és betiltanék, mert csak felesleges stresszforrás), és valamiért véletlenül rátaláltál erre a blogra, akkor figyelmedbe ajánlom a paleolit táplálkozást. De hogyan változik meg egy diétától az életed? - kérdezheted most jogosan. Én a saját tapasztalataimat tudom leírni, és egy ábrával is bemutatnám, végtelenül egyszerű a képlet:

paleo étrend paleo diéta pozitív változásKezdjük a jobb oldalon: 
Egyél jobbat! - azaz egyél minőségi élelmiszereket, inkább kevesebbet, de minőségit, mint mennyiségben sokat, de haszontalant vagy netán károsat. Ha követed a paleo étkezési szabályokat, ezt a tételt ki is pipálhatod!

Lefelé haladva:
Mozogj gyakrabban! - vagyis iktass be az életedbe némi fizikai igénybevételt. Legyen az szobabiciklizés (ami az én személyes varázsszerem), kocogás, squash, akármi, csak mozogj! Itt is igaz a csontig lerágott elv: csak elkezdeni nehéz!

Bal oldalon és ez már kötelező következménye is az első kettőnek:
Érezd magad jobban! - Hidd el, ha ritkítod a bezabálásokat, búcsút mondasz az egészségtelen kajának, az már önmagában csúcs dolog, már attól jobban leszel. Ha azonban még a mozgást is beleveszed a napirendedbe, ennek a pontnak kutya kötelessége bekövetkezni!

És így el is érsz a kép és az életed csúcspontjára: 
Gondolkodj pozitívan! - Sokan szerintem nincsenek tisztában azzal, hogy az étkezés mekkora hatással van a hangulatunkra. Ha beguglizod ezt a két szót: étkezés depresszió, úgy fúródik a magyarázat a szemedbe, mint cöpi a tábla közepébe a darts világbajnokság döntőjében.

Ergo: "Ha kakit eszel, kakiul leszel, ha jót eszel, jól leszel." - idézet tőlem, most találtam ki.

Tehát ha jól akarod magad érezni, és életedben először felelősséget akarsz vállalni a saját egészségedést, testsúlyodért, akkor határozd el magad, csináldm és a fentiek be fognak következni, ide a rozsdás bökőt!

Köszönöm, hogy olvastad ezt a bejegyzést (is), ha érdekel a téma, nézd meg a régebbi hozzászólásokat, és iratkozz fel az e-mailes értesítőre a bejegyzés alatti lehetőséggel élve!

Következő posztomban arról fogok írni, milyen csodálatos ételeket ehetsz, ha a paleolit étrendet kezded követni!

Kép forrása: https://www.sa.sc.edu/shs/cw/staff/