palacsinta paleocsinta egészséges desszert desszert gyerekeknek recept paleo reggeli paleo desszertTévedés, hogy a diéta alatt nem ehetünk finomságokat! Csak az alapanyagokat kell ügyesen összeválogatnunk! :)

 

A blog nem titkolt célja, hogy hétköznapi alapanyagokból összeállított ételeket, paleo értékrend által elfogadott alapanyagokból könnyen, gyorsan, idő- és pénztárcabarát módon elkészíthető finomságokat ajánljon a diétázóknak vagy azoknak, akik könnyíteni szeretnének étrendjükön, testsúlyukon.

Talán a legegyszerűbben elkészíthető paleo desszert a banán és tojás keverékéből álló palacsinta, azaz paleocsinta. Ezen a recepten gondolkodván, eszembe jutott, hogy van még otthon egy negyed kiló dió, és szerettem volna beledolgozni a receptbe. Természetesen kicsi ez a paleo"ipar", így szinte azonnal meg is találtam (valami hasonlót).

Dió alapú palacsinta: 4 db tojást verjünk fel habosra, keverjük el kb. 20 dkg darált dióval. Sűrű állagú masszát kapunk, előmelegített serpenyőben kisebb átmérőjű palacsintákat süssünk, falapáttal fordítható. Házi, cukormentes lekvárral vagy mézzel nagyon finom.

Kipróbálható még a diós-banános palacsinta, ahol tojás, banán és őrölt dió keverékét sütjük meg a fenti módon.

És íme a hagyományos recept: Banán-tojás paleocsinta: 1 érett banán, 2 tojás kell mindössze hozzá. Turmixgépben összekeverjük, serpenyőben kisütjük.

A megvásárolható havi mintaétrendemben további desszertrecepteket találsz, kattints és rendeld meg a jobb oldali menüből!

(A recept forrása.)