Idényzöldségünk a karalábé. Sokrétűen felhasználható, barátságos az ára, bárhol kapható - kell ennél több indok? Nézzük, hogyan használhatjuk a diétánk során változatos módokon:

 

Nyersen:
- nasiként rágcsálhatod
- mártogatóshoz (zellerszárral és répával együtt tálalva) vendégek fogadásakor
- ha van otthon spagettiformát készítő spirál hámozó késed, akkor szószhoz tészta helyett
- kis kockákra vágva tökéletes köret lehet

Főzve/párolva:
- leves vagy krémleves
- párolva natúran vagy fűszeresen, esetleg zabkrémmel elkeverve
- főzés után pürésítve (villával összetörve vagy krumplinyomóval megdolgozva, netán aprítógépben)
- pürésített állapotában zabpehellyel és tojással elkeverve tócsniként kisütve (kókuszzsírban vagy sütőben)
- lime-mal, gyömbérrel és lilahagymával nagyon finom salátaként

Pirítva/sütve:
- serpenyőben kevés olivaolajon karikákra szeletelve vagy julienn-re vágva (vékony csíkok) zöldfűszerekkel, borssal, sóval ízesítve
- tepsiben/jénaiban kockákra vágva (akár hagymával, céklával, karalábéval együtt) először alufólia alatt, majd pirítva
- tepsiben rakott zöldségként
- töltve (darált hússal, hallal, zöldséggel)

Te hogyan készíted el?