Az évvégét -már október óta- ellustálkodtam mozgás ügyben. Pedig a tornaszerem otthon van, edzőterembe se kell lemennem, a szobabicajom csak rám vár. Az évvégi hajtás miatt viszont ehanyagoltam, éreztem is a hiányát.

De most végre, a sok punnyadás után újra nyeregbe pattantam, 52 percet, 20 km-t tekertem. Mintha valami energiabombát robbantottak volna bennem, ha lehet érezni az endorfin termelődését, akkor én ma tuti éreztem. Annyira jól esett, el sem tudom modani!

Ha pedig valaki kevesellné netán lenézné ezt a mozgásformát, annak üzenem, hogy fantasztikus cardio edzést lehet vele művelni, váltott vagy egyenletes tempóval jól oda lehet tenni a testnek. 

Részemről 50 percet/1 órát szoktam lenyomni, 20 illetve 25 km távot jelentenek ezek az időtartamok.

Tehát ha gondolkodsz az életmódváltáson, és van otthon egy szobabicaj, nem kell edzőtermi bérletet és 20-30 ezerért edzőruhát venned, elég, ha felpattansz a nyeregbe, és heti 3-5 alkalommal tekersz. Hajrá!

UPDATE: Az újév mindhárom napján tekertem eddig, cél, hogy júniusra meglegyen az 1800 km, vagyis 25 km/alkalom, heti 3-szor. Majd beszámolok. Az eddigi 3 nap tekerésnek és a paleo étrendre való teljes visszaállásnak köszönhetően a felcsúszott 1,5 kg fele lement eddig, ami önmagában is elég jó hír! Szóval magamat is csak bátorítani tudom a folytatásra! :)