Kemény év volt a 2016-os, gondolom, nem csak én vagyok így ezzel. A paleózásom február óta akadozik, nem tudtam vele foglalkozni úgy, ahogy szerettem volna, ettől meg persze jött a lelkifurdalás. Ez még máig is így van, pedig december derekán járunk, karácsonyhoz közel.
Azért ez is tanulságos! Sokszor akarjuk, de nem bírjuk, és ilyenkor be kell ismernünk, emberek vagyunk. A legfontosabb számomra, hogy amennyire tudok, törekedjek arra, hogy jó ételeket egyek a paleó szabályai szerint. Ha pedig nem sikerül, engedjem el, majd holnap menni fog. Ne ragaszkodj Te sem körmödszakadtáig semmilyen diétához, edzéshez. Vannak időszakok, amikor egyszerűen nem lehet, és nem is kell megszakadni. El fog telni egy hét, egy hónap, és újult erővel fogsz visszatérni ahhoz, ami jól esik a testednek! Ha éppen csak annyira van lelkierőd, hogy pár óráig falevelet gereblyézz az udvaron, megnyugtatlak, ez is a paleó része, hiszen szabad levegőn vagy!

Ez az én évbúcsúztató üzenetem Nektek és magamnak is.

Amit viszont megtehetsz, vigyázat, akár karácsonyra néhány ajándékötletet is találhatsz a lenti sorokban:
- Készíts finom, zöldfűszeres olivaolajat, esetleg tegyél bele fokhagymát! Ezzel főzhetsz is, csinos, masnis kisüvegben pedig még a fa alá is beteheted!
- Aszalt gyümölcsből, darált dióból, esetleg őrölt zabpehelyből némi növényi tej hozzáadásával készíts masszát, formázz belőle kis golyókat, forgasd cukormentes kakaóporba vagy kókuszreszelékbe, tedd pici papírformákba, és egy dobozban vagy celofánban szintén mehet a fa alá!
- Sok egészséges receptet gyűjtöttél össze? Készíts belőle paleo szakácskönyvet, és akár e-mailben, akár nyomtatva add át olyan rokonodnak, barátodnak, aki nem boldogult még egyetlen diétával sem.
- Süss zabpelyhes sütit, öt darabot köss össze valamilyen szép fonallal vagy selyemszalaggal, dobozold vagy tedd egyszerű csomagolásba, és máris kész az újabb ajándék. 

A fenti ötletekkel visszahangolhatod magad az egészséges életmódra, újra előjönnek a rutinos mozdulatok, gondolkodásmód, és máris segítettél magadon: gyártottál néhány kézzel készített ajándékot, ráhangolódtál az újévkor vagy már karácsony után újrakezdhető egészséges étkezésre, és ha a finomságok jól sikerültek, örömet okozol másoknak is. Három dolog egy csapásra! :)

Idén valószínűleg már nem fogok bejegyzést írni, így szeretném megköszönni, hogy olvastátok a blogot, remélem, jövőre mindannyian újult erővel vetjük be magunkat az egészségünk érdekében! 

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÁLDOTT ÚJ ÉVET!

Kép forrása: konyhasuli.hu