Én éppenhogy... Ez a rengeteg kaja megvisel. Ám ahelyett, hogy lelkifurdalásomban -amiért nem tudtam megállni, hogy a jól ismert karácsonyi ízeket meg ne kóstoljam- tovább ennék, a karácsony és a rokonlátogatás elmúlásával én is szépen visszaállok a jó kis paleó diétámra, mert szeretem, kellemes a gyomromnak, jó a bőröm tőle, és nem utolsósorban egészséges! :)
Szóval ha te is a hazai ízek csapdájába estél, kérlek, lépj túl rajta, és kezdj el újra egészségesen étkezni.

Be kell látnunk, a világ minden táján azzal fejezzük ki, hogy örülünk a vendégek látogatásának, hogy étellel és itallal kínáljuk őket. Nehéz megállni, nehéz nemet mondani. Én a szerencsések közé tartozom, mert nem laktóz- és gluténérzékenység miatt, hanem más egészségügyi megfontolásból kezdtem ezt a diétát, tehát ha én eszem valamit, ami a diétába nem illik bele, nincsenek olyan komoly következményei az egészségemre nézve, mint annak, aki a fent említett nehézségekkel küzd. 

Viszont amiért végtelenül hasznos volt ez a karácsony, az annak a megfigyelése, hogy nekem pedig elég volt a lelkifurdalásból! Ez persze egy jó "találmány". :) Én viszont túl sokáig küzdöttem a túlzott lelkifurdalással, mindenért magamat tettem felelőssé, és ahogy öregszem, egyre többször tudom elutasítani magamból ezt az érzést. Hiszen nem élhetünk "normális" életet, ha folyton leállítjuk magunkat, azt hisszük, másokat bántunk, ha mi boldogok vagyunk. Egyszóval a karácsonyi témáról kicsit átléptem az óévbúcsúztató gondolatokra, ha már az újévi fogadalom gondolatától is kiráz a hideg: én az óévvel együtt ezt a túlzott lelkifurdalást akarom elhagyni. Ami meggátol abban, hogy kiteljesedett, boldog életet élhessek. És ezt kívánom Neked is, kedves Olvasó, hogy olyan életet kezdj el élni 2016-ban, amilyenről mindig is álmodtál, de féltél elkezdeni élni.

Köszönöm, hogy a blog indulása növekszik az olvasók száma, gyertek jövőre is, hiszen sok paleós témával készülök, és remélem, hasznosnak találjátok az írásaimat.

Addig is áldott új évet kívánok, jó bulizást Szilveszterre, és sok finom és egészséges ételt az asztalotokra még idén, és természetesen jövőre is! Boldog 2016-os évet mindannyiunknak!

Kép forrása: http://antalvali.com/blog/hogyan-keruljuk-el-es-eljul-tul-az-ev-vegi-degeszre-evest.html