Lehet egy munkahely paleobarát? Olvass tovább, és megtudod. :) 

paleobarát munkahely paleo diéta hogyan paleózzunk a munkahelyen

Mivel napjaim nagy részét a munkahelyemen töltöm, egyáltalán nem mindegy, milyenek a körülményeim. Bátran mondhatom, szerencsés vagyok a munkahelyemmel, hiszen a választott életmódomat teljes mértékben támogatják a kollégáim. Hogyan?

Pr-ügynökség vagyunk, és nem edzőterem, viszont az irodánkban több mozgásra ösztönző készülék is rendelkezésre áll: egy  legmagic, ami ugyebár egy edzőgép. Bármikor „tárogathatok” rajta, ott áll és csak azt várja, mikor használjuk. Aztán ott van az a majd’ háromméteres létra, ami szintén nagy segítségemre van az edzés terén, hiszen ha valami elromlik, kiég, akkor vinni kell, mászni kell, ennek mozgatásával pedig a bicepszemre bátran gyúrhatok. Kiváló testedzési lehetőséget biztosít továbbá az is, hogy a legfelső emeleten dolgozom, tehát ha elromlik a lift a házban, jó esetben egyszer, rosszabb esetben akár naponta többször is megmászhatom a hatemeletnyi lépcsőt.

Az irodánk egyébként egy lakásiroda, ami azt jelenti, hogy nem egy irodaház része, hanem egy többlakásos társasházban lehet minket megtalálni. Így van például fürdőszobánk, illetve teljesen felszerelt konyhánk is, ami egy paleósnak nagyon hasznos, hiszen előfordulhat, hogy főzni kényszerülök munkaidőben. Igen, főzni! Most a legtöbben mikróra, esetleg gáztűzhelyre (netán a jó öreg rezsóra) gondolnak, ám most jön a fordulat: nálunk kenyérsütőgép (!), melegszendvicssütő (!!) és hotpan (!!!) is található, és nem utolsósorban gáztűzhely is van sütővel (!!!!). A kenyérsütőt régebben pizzatészta gyúrására használtuk, a hotpan-en nyáron (és igazándiból minden évszakban) zöldséget, husit grillezünk, a melegszendvicssütőben paleo melegszendvicset készíthetek újabban, a sütőben pedig készült már batyus zöldség, sült gesztenye, tepsis hús és még sorolhatnám a finomságokat, amelyek szuperül beilleszthetők a paleo diétámba.

Ráadásul az új receptek kipróbálására mindig találok éhes szájú önkénteseket, hiszen a kolléganőim ritka nyitottak minden paleós újdonságra, így előfordult már, hogy paleocsintát követtem el munkaidőben. Hát lehetne ennél ideálisabb munkahely? Jelenleg nem tudom elképzelni. (Ezúton is köszönöm minden munkatársamnak a támogatást!)

Nyilván amikor valaki új állásra pályázik, nem az általam leírtak a legfontosabb tételek, amiket elvár egy munkaadótól, ám jó felfedezni az ilyen plusz helyi adottságokat, amelyek egy új munkahelyen rejlenek.

Ha számodra is vannak olyan tételek, amik egy új munkahely kiválasztásában elsődleges szerepet játszanak, oszd meg tapasztalataidat, élményeidet a Munkatársaim.hu közösségében.

paleobarát munkahely paleo diéta hogyan paleózzunk a munkahelyen