A paleót mindig temetik, aztán mindig új cikkek látnak napvilágot arról, mennyire jó lenne kihagyni az étrendünkből a szénhidrátot, a cukrot, a tartósítószereket. Mert a gyermekek ételallergiásak, a felnőttek szintén. Mindenki puffad, refluxos, rossz emésztéssel küzd, stb. Milyen jó lenne, ha nem gyógyszereket, meg vény nélkül kapható reklámozott szemetet szednénk, hanem odafigyelnénk a testünk jelzéseire, és arra, mit és mennyit eszünk-iszunk! (Mert a cukorbeteg-diétától sem gyógyult még ki senki a magas vércukor-tüneteiből vagy a cukorbetegségből...)

paleo előnyei paleo diéta

Szóval (nekem) hiába mondják, hogy a paleó lerágott csont, inkább rágjuk le a finom, zsíros cupákokat a csontról, hagyjuk el a kenyeret, tésztaféléket, péksüteményt, a cukrozott lötyiket, és elképzelhető, hogy hamarosan gyógyszerekre sem kell költenünk!

Milyen előnyökkel is jár, ha a fent említett termékeket a boltok polcain hagyjuk? 
- fogyunk
- egészségesebbek leszünk
- a haspuffadás, hasmenés, pattanásos arcbőr, netán női betegségek (PCOS, IR, amik átmeneti vagy tartós meddőséget okozhatnak), egyéb betegségek (pajzsmirigy-problémák, reflux,) gyógyulnak, eltűnnek
- fentiek miatt jobb lesz a közérzetünk, magabiztosabbak leszünk
- többféle étellel, alapanyaggal fogunk megismerkedni, új recepteket próbálunk ki
- esetleg új szokásokat veszünk fel: főzés, edzés - merthogy utóbbihoz is megjön a kedv (valószínűleg)
- energikusabbak leszünk, a metrón hazafelé nyitott szemmel fogunk közlekedni (meglepő, hogy mennyien nem!)
- felfedezzük, hogy van önuralmunk (feketén is megisszuk a kávét) és izomzatunk (háj le, mozgás be, és ott van az!)

A fentieket összeszámolva tehát elképzelhető, hogy mégis érdemes a lerágott csontot választani? Remélem, számodra is igen a válasz! Kezdd el még ma! Hogyan? Ide kattintva elolvashatod.
 

Kép forrása: https://blog.itriagehealth.com/paleo-diet-healthy/