Amikor valaki eljut arra a pontra, hogy belekezd a paleolit életmódba, akkor már nem kell a miérteket boncolgatni (erre majd későbbi  bejegyzésben ki fogok térni), egyszerűen neki kell állni. Olyan ez, mint fogorvoshoz menni, kinek hiányzik, de ha egyszer muszáj?!

Ha rászántad magad ennek az egészséges táplálkozási módnak a követésére -márpedig valamiért olvasod ezt a blogot-, javaslom, az alábbi lépéseket követve készülj fel az útra. Merthogy rögös lesz, cserébe viszont olyan jól fogod magad érezni a bőrödben, mint soha eddig!

Néhány olyan pontot szedtem össze, amik gyakorlati módon segítenek az új étrended kialakításában. Lássuk, melyek azok a tanácsok, amiket követve garantáltan sikeres leszel (és karcsúbb, egészségesebb és fittebb) a paleo étrendre való áttérést követően.
írd le, melyek a paleo által tiltott és engedélyezett ételek (ez az étrend nem tartalmaz glutént, laktózt, cukrot és tartósítószert - ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni a szabályokat)
- az engedélyezett ételekből jelöld meg azt, amelyiket szereted, szívesen fogyasztod, és a pénztárcád is lehetővé teszi
- keress a neten olyan recepteket -vagy írj fejből- amelyekben ezek az alapanyagok szerepelnek, akár elkészítési idő szerint is csoportosíthatod a segédletet
- készíts saját szakácskönyvet a felsorolt ételekből
- mindig legyen otthon főzési alapanyag, hiszen sokszor ér haza este 7-kor az ember, amikor muszáj valamit gyorsan enni, így erre is fel kell készülnöd. Ha más nem, tojás mindig legyen otthon
- állíts össze egy kezdőcsomagot a paleós lisztekből (kókuszliszt, lenmagliszt, útífűmaghéj, szezámliszt), amikből villámgyorsan készíthetsz paleocsintát vagy muffint.

Alkoss új ízeket! 
Paleo változatban elkészíteni a hagyományos ételeket nem mindig nyerő ötlet, hiszen akkor a régi, megszokott ízt várod, és ha nem azt kapod, könnyen elmehet a kedved. Kísérletezz bátran az ízekkel, alapanyagokkal, fűszerekkel!

A legközelebbi bejegyzésben a paleo alapanyagokról fogok írni, amiből a fent említett listát könnyen össze is tudd állítani magadnak!
Köszi, hogy olvastál, látogass vissza máskor is az "A jó paleo életbe!" blogra! :)