Életem első kéthetes szabadságát vettem ki idén, és ezt nem másra használom, mint hogy visszatérjek a paleo életmód lényegéhez: helyes étkezés-mozgás-napfény.

#szabadsag paleo nomád túra16 napos nomád túrára indulok, ahol sátorban alvás, nyílt vízben fürdés, sok-sok gyaloglás és rengeteg, napfényen és levegőn töltött óra vár majd rám.
Nem mondom,  hogy ez hasonlít vagy csak megközelíti az ősember életmódját, de a számítógép előtt töltött napokat erre a természetközeliségre fogom lecserélni. Egyelőre nem merek arra gondolni, mennyire akarok majd visszajönni a városi életembe (de lehet, hogy semennyire). :)

Miért vállalkozom erre az útra?
Az utóbbi hónapokban sok változás történt az életemben, és bevallom, nem ment a paleózás. Nem tudtam odafigyelni a rendszeres főzésre, előkészületekre, enélkül pedig nehezen vihető ez az életmód. Elhanyagoltam a mozgást is, bár túrázom időnként, de mégsem ment a mindennapos testedzés. És a bő egy év paleózás és a megváltozott gondolkodásmód igenis követeli azt, hogy újra az egészséges, és számomra megfelelő életmódra törekedjek! És szeretném meglátni, mik a  határaim, mennyit tudok teljesíteni, és mire vagyok képes. Szerintem magamnak is meglepetést fogok okozni... :)

Nem ígérem, hogy beszámolót fogok minden nap írni (mivel semmilyen okoseszközt nem viszek, és a városok határát is igyekszem messze elkerülni) de amint visszajövök, összefoglalom majd, mire jutottam, és hogy éreztem magam.

Nektek szép nyarat kívánok!
Szilvi