Aki megállás nélkül zabál, annak előbb-/közben/-utóbb eszébe jut, de jó lenne valahogyan megállni a folyamatos evést. Nézzük, erre mi a(z egyik) legjobb megoldás!

paleo böjt diéta egészséges életmódKörül vagyunk véve a kajával. Reklámok, lépten-nyomon utcai falatozók, streetfood mozgalom, receptáradat, mindenhol csak ételeket látunk, a barátaink a közösségi oldalakon az általuk fogyasztott vagy készített ételkölteményeket posztolgatják, így tök természetes, hogy folyamatosan éhesek vagyunk vagy enni akarunk. 

Biztosan te is voltál már úgy, hogy felkelés után csak arra tudtál gondolni, mi lesz a reggeli, reggeli közben, hogy mit egyél ebédre, ebéd után pedig hogy vajon mikor jön már a vacsora, és közben talán még némi nasin is törted a fejed. Ezen a lejtőn megállni nagyon nehéz, a kilók meg csak jönnek felfelé.

Nálam egy egyszerű de nagyszerű mód vált be, és igen, ez is fejben dől el: ilyenkor böjtölni kezdek*. Itt nem is az étel megvonása a cél vagy az éhezés, hanem az, hogy leállj a kajára való gondolkodásról.

Célt nem feltétlenül kell kitűzni, a lényeg, hogy elkezdd. Az ételt teljesen nem kell megvonnod magadtól, de a zsíros cupákokat ilyenkor hagyd el, egyél gyümölcsöt, zöldséglevest, krémlevest, és sok-sok folyadékot. Igen, az elején nehéz lesz, de egy fél nap, egy nap után már kifejezetten érezni fogod a jótékony hatását. Mik ezek?

1/ Nem leszel kajakómás, mert nem terheled meg a gyomrod. Az agyad fittebb lesz, mert nem kell a testednek állandóan emésztenie.

2/ Meglátod, hogy más dolgok is léteznek az evésen kívül.

3/ El tudsz kezdeni sportolni, amit az addig állandóan telitöltött gyomrod miatt nem bírtál megtenni.

4/ És végül, ráállhatsz valamilyen általad választott diétára. Értelemszerűen én a paleót ajánlom, de bármilyen kiegyensúlyozott diéta megfelel. A lényeg itt is az: egyél sok zöldséget, húsokat, nem feldolgozott élelmiszert, nem cukros sütiket, hanem egészséges, piacon vásárolt élelmiszert. A fenti módszer ráadásul nem kerül pénzbe, bármennyiszer alkalmazható, és mindig beválik. J

Épp most jött ki egy új felmérési eredmény: Magyarországon a férfiak 65, míg a nők 60 százaléka túlsúlyos. Se nem mozgunk, sem gyümölcsöt nem eszünk.

Változtass ezen, a saját jól felfogott érdekedben! Még ma!

Kép forrása: cink.hu

*Bármilyen egészségügyi problémád van, kérd ki orvosod véleményét!