Ez igazán nem bonyolult, néhány dolgot kell tisztáznod magadban ahhoz, hogy tudd tartani ezt a könnyűnek nem nevezhető diétát. Lássuk, mely pontokra kell odafigyelned:

- Mindig tudd mit lehet és mit nem lehet enni: tartsd magadnál a listát a fogyasztható ételekről.
- Igyál eleget, ez a paleoban sincs máshogy (ezzel vagyok én sokszor bajban)
- Mozogj rendszeresen (Nekem a heti 2-3 alkalom 50 perc-1 óra szobabiciklizés vált be, de bármit csinálhatsz, ami jól esik, a lényeg, hogy rendszeres legyen!
- Ha éhes vagy, és nincs nálad dobozos, otthonról hozott főtt kaja, vegyél egy banánt, dióbelet vagy aszalt gyümölcsöt - a zöldségestől. (A boltikban tartósítószer és hozzáadott cukor van, ezeket kerüld!) A következő étkezésig ki fogod bírni. Süti és csoki helyett ráadásul ezeket mindenki fogyaszthatja!
- Gondolkozz előre! Tervezd meg előre 1-2-3 napi étkezésedet. Így elég egyszer bevásárolni-főzni-sütni egy nagyobb adagot. Ráadásul nem fogod a kajákon törni a fejedet állandóan, ami szerintem a nassolás melegágya.
- Az előregondolkodás, tervezés, bevásárlás háromszög talán a legfontosabb, hiszen a kezdeti időkben elkerülöd a bűnözés lehetőségét, később ez csökkenni fog, legalábbis nálam működött. Ha teheted, dobozold be előző este a másnapi elemózsiádat, így csak a megfelelő időpontban előveszed, és már élvezheted is a paleo finomságokat!

Ez első paleós hónapomban 4 kg-ot fogytam, aztán 2-t, majd lassuló ütemben 8 hónap alatt eddig 11 kg-ot a fenti módszerrel. Ha még csak gondolkodsz, hogy elkezded, csak bátorítani tudlak. Rengeteg segítséget kapsz a neten, ami az én kedvencem: Burján Szafi blogja és termékei, amik nagyon megkönnyítik az életemet és a diétámat, a FB csoportjában pedig folyamatosan kaphatsz mások által is megerősítetten finom és változatos recepteket.

Ha tetszett az írásom, gyere vissza máskor is erre a blogra, lájkold, oszd meg a barátaid között! 
Következő bejegyzésemben arról lesz szó, hogyan lehet némileg paleósítani, ha étterembe vagy családi összejövetelre mész és hagyományos ételekkel tömne a család.