Nyilvánosságra hoztam tegnap a FB ismerőseim között, hogy blogot írok a paleóról. Jött is egy kérdés, ami elgondolkodtatott, és hiába nem túl pozitív önmagában, és írtam rá pár választ, utána dőltek belőlem a pozitív válaszok. Tehát lehet abban valami, hogy a nehézségek visznek előre! :)
A kérdés: "Miért kéne átállni egy mesterségesen kitalált (1977-ben elkészült számítógépes modell neve a paleolit táplálkozás) korlátozó diétára? Mert divat és egyeseknek jó üzlet?"

paleo hatásai okok a paleózásra paleo előnyeiVálaszaim kapásból:
Mert jól esik? Mert jobban érzem magam? Mert nem puffadok, nem fáj a hasam, nem rohanok a wc-re állandóan? Mert a véreredményeim tökéletesek 34 éves koromra? Mert tudtam fogyni megerőltetés nélkül? Mert élvezem az ételeket, amiket készítek és eszem?

Aztán jöttek még:
- evés után nem érzek kajakómát
- most először találtam olyan diétát, amit élvezek, és nem várom, hogy vége legyen, és nem kívánok óriáshamburgereket
- az arcom tinikorom óta tele volt pattanással, felnőttkoromban sem múlt ez el, most viszont nincsenek, ami előjön, gyorsan gyógyul, és akkor jön elő, ha tejet vagy tejterméket eszem (mert pl sajtot néha szoktam, és jól meg is bánom)
- olyan ételeket próbálok ki, amit soha előtte, és élvezem az ízeket (most óriáskedvencem az orange tök sózva, kakkukkfűvel sütőben sütve)
- érzem, hogy képes vagyok elérni a céljaimat először életemben
- megerőltetés nélkül fogytam le 10 kilót
- nem kell éhezni
- nekem a tiltós diéta mindig jobban bejött, azaz ha mindent ehetek, de keveset, az sosem vitt eredményre, viszont ha van listám, és azokból állítom össze, és abból mindent ehetek, szinte korlátozás nélkül, na, az kell nekem
- végre tudom, mikor elég: nem eszem, ha nem vagyok éhes
- édességnek tökéletesen megfelel az aszalt gyümölcs, étcsoki
- élvezem, hogy jönnek a bókok (fogyás miatt, sport miatt, kitartás miatt, finom kaják miatt)
- egészségügyileg is történtek jelentős, pozitív változások, hogy csak a kisebbeket említsem: megszűnt a refluxom, és az évekig magas vérzsírszintem normalizálódott
Most hirtelen ennyi, még gyűjtögetek, és update-elek folyamatosan!

Köszi, hogy olvastad a bejegyzést, ha életmódváltáson gondolkodsz, érdemes átnézned a korábbi írásaimat is. A FB oldalon pedig igyekszem recepteket közzétenni, más oldalakról megosztva vagy saját kreálmányt: https://www.facebook.com/ajopaleoeletbe/