A paleolit táplálkozás velejárója vagy alapkövetelménye az étkezés mellett a természetességre való törekvés. Ez megnyilvánul abban is,  hogy többet mozogsz, többet mész ki a levegőre és többet napozol. A két paleolit hozzávaló tehát a mozgás és napfény. 

testedzés napozás D-vitaminTudom, igen, éppen tél van, napfényből kevés, azt is a munkahelyeden figyeled csak az ablakból...
Tudom, igen, ülőmunkát végzünk...
Tudom, a gyerekek, meg a bevásárlás, meg a ywlfldskfhoeief...
Tudom, napfény meg ózonlyuk...
Azaz sosem leszünk annyit a szabadban, mint egy ősember.

Ettől még ésszerűen lehet törekedni. Én hogyan csinálom?
Ami időt eddig olvasva a tévé előtt töltöttem, azt most a szobabicajomon tekerve töltöm. Az e-book olvasóm pont odafér az eredménykijelzőre, így kényelmesen elvagyok. :) Filmnézés közben meg szuperül lehet edzegetni, felülés, fekvőtámasz, súlyzózás - ezekkel próbálkozom most. Eszméletlen jó, és új élmény: van izomlázam! 

Napfény? Nem csak a 100 fokos nyárra kell gondolni! A D-vitamin akkor is termelődik, ha télen 10-15 percet sétálsz, ez körülbelül 2-3 villamosmegállónyi utat jelent. Szóval gyalogolj haza, vidd ki a gyerekeket magaddal, vidd le a szemetet, sétáltass kutyát, vagy hagyd a kocsit a parkolóban, ha valamiért el kell szaladnod! 
Apró dolgok ezek, de sokat jelentenek! Legyél tudatos, hiszen a saját testedért teszed, hogy neked jobb legyen, hogy te jobban érezd magad. Csak megérsz ennyit, nem? De! :)

Köszönöm, ha olvastad ezt a bejegyzést. Hogy mindig lásd az újabb írásokat, lájkold a Facebook oldalamat, ahol receptekkel is előrukkolok néha.

Kép forrása: http://beautysouthafrica.com/healthy-living/sunbathing-in-the-morning-is-a-better-option