paleo csokimousse paleo répatorta egészséges desszert paleo csokis keksz paleo diós keksz receptAz emberek az ünnepek tájékán hajlamosak a kelleténél többet vásárolni, főzni és enni. Három egészséges recept leírása következik - vigyázat, függőséget okozhat! :)

 

Az alábbi receptekben ráadásul semmilyen "különleges" hozzávaló nincs, amit bármelyik boltban ne lehetne megvenni.

paleo csokimousse paleo répatorta egészséges desszert paleo csokis keksz paleo diós keksz recept
Paleo répatorta

RÉPATORTA
Hozzávalók:
3 szál reszelt répa
4 ek eritrit
10 dkg őrölt mandula (vagy dió)
4 db tojás
3 ek kókuszzsír
fahéj
késhegynyi szódabikarbóna 

Elkészítés:
Keverjük ki a tojásokat a kókuszzsírral, eritrittel és fahéjjal. Az őrölt mandulát (vagy diót) keverjük össze a szódabikarbónával, majd öntsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Tegyük bele a masszába a lereszelt sárgarépákat, majd 170 fokos sütőben süssük 1 órán át.

Öntetként készíthetünk hozzá eritrittel édesített kókuszkrém (cocomas), amibe belecsarjuk egy citrom vagy lime levét, de kínálhatjuk cukormentes lekvárral is.

CSOKIS/DIÓS/MOGYORÓS KEKSZ
Hozzávalók:
10 dkg darált törökmogyoró/dió
10 dkg kókuszreszelék
3 db tojás
4 ek kókuszzsír
eritrit (cukoralkohol)
fahéj 

Elkészítés:
Ez az alapkeksz. Ha csokisra szeretnénk, tegyünk hozzá 3 ek cukrozatlan kakaóport, de ennél a változatnál kell még hozzá 2 ek kókuszzsír! Tehetünk rá mazsolát, mogyoró-, diódarabokat, csokikockákat. 

A kókuszreszeléket őröljük meg kávédarálóval, majd keverjük össze az alapanyagokat. Vizes kézzel formázzunk kis golyókat, amit aztán a tepsiben egy kanállal lapítsunk le, hogy korong formájuk legyen. 180 fokos sütőben kb. 20 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor nem fog szétesni.

paleo csokimousse paleo répatorta egészséges desszert paleo csokis keksz paleo diós keksz recept
Paleo csokimousse

CSOKIMOUSSE
Hozzávalók:
150 gramm legalább 70-os étcsokoládé eritrit
4 db tojás
5 cl kávé (instant és koffeinmentes is lehet) 

Elkészítés:
A csokit olvasszuk meg. Miután kicsit kihűlt, keverjük hozzá egyenként a tojások sárgáját, és öntsük hozzá a kávét. Az eitrittel verjük kemény habbá a tojások fehérjéjét, keverjük össze a két masszát , majd tálkákba vagy kis poharakba adagolva tegyük hűtőbe legalább 3 órára. Tálaláskor díszíthetjük fagyasztott bogyósgyümölccsel és friss mentalevéllel.

Forrás: Tóth Bernadett „Betty” – HCG szakácskönyve