Valószínűleg Te is naponta találkozol mindenféle csodadiéták hirdetéseivel, amiben a hangzatos címek tartós fogyást ígérnek, ezt netán azonnal, de csak akkor, ha ezt vagy azt a csodaterméket (neadjisten) gyógybogyót megveszed. Elárulom, ezeknek mennyi haszna van: zero, nulla, semmi. Ezzel szerintem nem árultam el titkot.

azelsosprint fogyás paleóval tartós diéta egészséges diéta

Ha a tartós fogyás titkát keresed, érdemes a paleóvel megismerkedned, és hidd el, első kézből tudok (akár órákat) mesélni és írni erről, mert nálam tényleg bevált. :)

A kezdetekről már írtam itt a blogban, nem ismételném magam.

Ami a lényeg, legyél kitartó, tűzz ki célt, légy tudatos, és ne add fel! Nem is fogod, mert a kezdeti időkben nagyon látványos változásokat fogsz magadon tapasztalni. Melyek ezek?

  • fogysz. Én az első hónapban 4 kilót vesztettem, és ez erőt és motivációt adott a folytatáshoz. Azóta összesen 10+ kilótól szabadultam meg, már nem mérem magam, csak egyszerűen élvezem az első tartós fogyásom eredményét.
  • szebb lesz a bőröd. A tartósítószeres ételeket elhagyva mindenképp javulásra számíthatsz. Nálam a tejtermékek voltak az évekig nem múló pattanások okozói, egyértelműen látom, hiszen ha mostanában néha bármiféle tejterméket eszem, azonnal megjelennek rajtam a rondaságok. A tartósítószereket egyébként hipermarketben vásárolva valóban nehéz elkerülni, de tudatos odafigyeléssel, jó helyekről (piac, kistermelők) vásárolva megoldható, és rutinná válik néhány héten belül.
  • sokkal kreatívabban fogsz főzni. Mivel az eddig megszokott alapanyagokat nem használod majd (liszt, tészta, krumpli, stb), kénytelen leszel új recepteket kipróbálni, ebben nekem Szafi blogja nagyon sokat segített, keresd őt a Facebook-on. Olyan alapanyagokat és ételkombinációkat, köret-ötleteket fogsz kipróbálni, amit eddig Te sem hittél volna, és rájössz, mennyire sok ízt hagytál ki eddig az életedből.
  • egészségesebb leszel. Ez nem elkerülhető. J Nálam a vércukor, a vérzsír, a petefészekciszták, a reflux eltűnt, helyette több energiám lett, és mozogni is kedvet kaptam.

Ha a fentiek nem győztek meg, érdemes elolvasnod Szendi Gábor honlapján található sikertörténeteket, valószínűleg egyikben-másikban magadra fogsz ismerni.

Számomra a fentiek alapján is egyértelmű, hogy a paleó jó, tartós eredményt hoz, nem csak fogysz, de egészségesebb is leszel tőle. Én mindenképp ajánlom! Ha bármilyen betegséged van, előtte egyeztess szakemberrel, hiszen nem mindenkire hat egyformán ez sem, ahogy a stressz vagy a gyógyszerek sem. Tehát csak ésszel! :)

Köszönöm, hogy olvastad ezt a bejegyzést, remélem, találtál benne hasznosat! Nézz be máskor is az Ajópaleoéletbe! nevű blogomra, a bejegyzés alatt pedig feliratkozhatsz az e-mail-es értesítőre, hogy ne maradj le az új témákról! Követheted a Facebook oldalamat is, kattints ide és lájkold!

Ha Neked is van hasonló sikertörténeted, gyógyulásról, fogyásról, jó tapasztalat a paleóról, írd meg bátran kommentben!

(Fotó forrása: www.dietdetective.com)