paleo savanyú káposzta paleo káposzta paleo savanyúság paleo receptPaleoAjánló rovatunkba is kerülhetne az alábbi recept, amit egy kedves vecsési őstermelőnek köszönhetek. Történt ugyanis, hogy a Márton napon rámaradt 30 kiló káposztából ajándékba kaptam néhányat, de az elosztogatás után is elég nagy mennyiség maradt. Így készítettem életem első adag házi savanyúkáposztáját. Hogy ezzel miért vártam eddig?!

 

Mivel reszelt formában kaptam, nem is volt vele túl sok dolgom, mindössze annyi, hogy valamilyen receptet találjak hozzá. Természetesen cukros változatot nem szerettem volna, így eritrittel készült. 

Hozzávalók:
80 dkg fehérkáposzta reszelve
1 fej vöröshagyma

bors
őrölt kömény
babérlevél
20%-os ecet

A recept besózást, majd kinyomkodást írt elő, én viszont nem vagyok kinyomkodós fajta, így besóztam (kb 1 csapott evőkanál só), belekevertem egy fej szeletekre vágott vöröshagymát, állni hagytam, majd két evőkanál eritritet szórtam rá, kicsit megborsoztam, (késhegynyi) őrölt köményt szórtam rá, két babérlevelet dobtam bele, és nagyjából 3 kanál ecettel öntöztem meg. Eztán felöntöttem vízzel, hogy teljesen ellepje.

Megkóstoltam, de nem voltam meggyőződve az ízéről, de nagy reményekkel lefedtem és hűtőbe raktam, és úgy ahogy betettem, el is felejtettem. Pár nap múlva elővettem, és láss csodát: ilyen finom paleo házi savanyúkáposztát (vagy boltit vagy akármilyet) még sosem ettem!!!

Legközelebb répát, lilahagymát és talán paprikát fogok hozzákeverni. Köretnek se utolsó, szeretettel ajánlom!