holland kakaópor paleo kakaópor forrócsoki paleo csokipuding Tutti Kft

A forrócsoki paleo változata is nagyon finom, bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal, a fűszerekkel és az ízekkel.

 

Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 ek. kókuszkrém (Cocomas)
1 dl víz
kakaópor (pl.TUTTI Eredeti Holland Kakaópor - webshopból rendelhető)
1 érett banán

A Cocomast, a vizet és a kakaóport egy edényben elkezdjük melegíteni, közben folyamatosan kevergetjük. Belekarikázzuk a banánt, és az egészet botmixerrel csomómentesre turmixoljuk. Sűrű, kanalazós csokipudingot, vagy tovább hígítva forrócsokit kapunk. Aki szereti, keverhet bele fahéjat, de akár turmixolt sütőtökkel is bolondítható. A tetejét cocomas-szal, akár mentával vagy fahéjjal díszíthejük.

A kakaópor sütésen-főzésen kívül sok dologra használható még a Tutti tippjei a következők:

  1. Alacsony koffein- és teobromin-tartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti az agyi működést. Ezért hatásos megerőltető szellemi tevékenység, például tanulás vagy munkavégzés alkalmával.
  2. Hangulatjavító hatása régóta ismert, 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz, többek között szerotorint és dopamint, amelyek garantálják az instant jókedvet.
  3. Napindító gyermekeknek: rengeteg féle ásványianyagot tartalmaz, többek között gazdag káliumban, magnéziumban és E-vitaminban, amelyek támogatják a gyermekek megfelelő fejlődését. Mindezek mellett kevesen tudják, hogy a kakaó közel 20% elemi rostot tartalmaz, amik segítik az emésztést.
  4. Napi 1-2 kocka több, mint 70%-os kakaóvaj tartalmú étcsokoládé jótékony hatással van többek között a magas vérnyomásra, segít a szívelégtelenséggel küzdőknek, ugyanis gazdag flavonoidokban, amelyek pozitívan hatnak a vérerek rugalmasságára is.
  5. Minél sötétebb a csokoládé, tehát minél magasabb a kakaóvaj tartalma, annál nagyobb antioxidáns hatással bír. Ennek köszönhetően megengedhető pár kockányi még diéta során is, sőt a kakaópor fogyasztása hibátlanul beilleszthető a paleo étrendbe is.
  6. Természetes kozmetikumként, otthonra: a kakaóporból készült arcmaszkok tisztítják és fiatalítják a bőrt, sőt gyulladáscsökkentő hatásuk miatt akár a pattanások elleni küzdelemben is remek partnerek.
  7. Hajformázásra: szárazsamponként – a kakaóport hintőporral összekeverve – is nagyszerűen funkcionál. Barna hajúak előnyben!
  8. Különböző fajta olajokkal és vízzel keverve könnyedén készíthető belőle szappan, ami remek ajándék szeretteinknek, és mi is édesen illatozhatunk tőle.
  9. Megfelelő mennyiségű hintőporral egy természetes alapanyagú bronzosító keverhető, amivel nem csak nap csókolta hatás érhető el az arcon, testen vagy akár a dekoltázson, de még az illata is káprázatos.
  10. A kakaómasszázs (csokimasszázs) a wellness-szolgáltatások legnépszerűbb kezelései közé tartozik. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy hidratáló és öregedésgátló hatása van bőrünkre, a narancsbőr egyik legnagyobb ellensége. Egy ilyen masszázsról garantáltan mosolyogva távozunk, ugyanis a kezelés során fokozódik az endorfintermelés, mely boldogság érzéssel tölti el az embert.

A recept Narancsik Fanni ötletéből származik (Betűleves blog).