A paleós soha nem megy ilyen helyekre! - na ez volt a vicc rész a bejegyzésnek. :)paleo étrend főzés paleo módra
Természetesen előfordul, hogy a kollégákkal étteremben ünnepeltek, vagy a barátnőiddel beültök valahová, és nem is kell menekülni az ilyen helyzetek elől, akkor sem, ha paleo diétát tartasz.

Étterem: valószínűleg sehol sem főznek kókuszzsírral, de hidd el, egyszer nem árt meg, ha hagyományos zsiradékkal készül el a tányérodra kerülő étel. Én ilyen esetekben sült húst választok, amihez zöldségköretet kérek, vagy választhatsz salátát, gulyáslevest - ha kiszedegeted belőle a csipetkét és a krumplit, utóbbit én néha megeszem, nem szoktam tőle rosszul lenni. Tehát azért van választék, bár érdemes előre megnézni a neten az étterem kínálatát, így felkészülve mehetsz oda, vagy akár választhatsz másik helyet, ahol egészségesebb fogásokat tálalnak - egyre bővül ezen helyek száma!

Családi összejövetel: ha nálad tartjátok, könnyebb a helyzeted, vagy mindenkire paleósan főzöl (nálam legutóbb a minestrone leves és mustármártásos csirkecsíkok tepsis zöldséggel volt a menü), vagy főzöl rendes kaját, magadnak meg eltérőt. Csak vigyázz, ha a tiéd finomabb és jobban néz ki, mint a többieké, elehetik előled!
Mi van akkor, ha te mész vendégségbe? Előre jelezheted, hogy máshogy étkezel, ha jófej a vendéglátó, készül miattad, esetleg egy-két étellel segíts neki felkészülni rád. Nekem egyébként volt, hogy vittem kaját magamnak (lehet röhögni, de egyszerűbb volt). Az 

Jön a Karácsony (már a csapból is!), tehát a fentiekből valamelyik biztosan be fog következni, így érdemes előregondolkodnod ebben is.

Akárhogy is, például készíthetsz és vihetsz ajándékként is egy finom paleo desszertet (diógolyó, paleo zserbó - hogy az ünnepi hangulat és íz is meglegyen), így a családod, barátaid is belekóstolhatnak az általad választott életmódba, és láthatják, bizony, nem lettél kecske (sem ősember), hanem finom és tápláló ételeket veszel magadhoz. Mert fogadok, a paleóban sokkal finomabb ízekkel találkoztam eddig, mint a hagyományos liszt- és cukortartalmú étrendben.

Köszönöm, hogy olvastad ezt a bejegyzést, ha tetszett és érdekel a téma, nézz vissza máskor is. Lájkolhatod, megoszthatod a blogot vagy egy-egy bejegyzést is! Kérdésedet felteheted kommentben, nem vagyok szakértő, csak amennyire a saját étrendem/egészségem megkívánja. 

Legközelebbi bejegyzésemben arról fogok írni, milyen betegségekre nyújthat megoldást a paleo étrendre való áttérés. Érdemes lesz azt is olvasnod!

Kép forrása: http://www.ctvnews.ca/