A karácsonyi ajándékok kitalálása sokszor nehéz, még annak a rokonunknak is bonyolult bármit kifundálni, aki átlagos étrendet követ. Általában nagyrészt bonbont, alkoholos italt csomagolunk jobb ötlet híján. Viszont nehéz dolga van annak, aki egy paleósnak szeretne saját kézzel készített/olcsó/ehető ajándékot adni, akár a fa alá, akár szülinapra, vagy más alkalomra. Nézzük, minek örülne egy paleós, például én:karácsonyi ajándékötlet paleós karácsony paleó diéta paleókarácsony
- aszalt gyümölcsök szép üvegben: nálam ez a paleó gyorskaja. Ha éhes vagyok, beugrom egy zöldségeshez, és diót, aszaltszilvát, áfogyát veszek, ebből akár útközben is tudok csipegetni. Szóval ezeket egy szép üvegbe, akár több kis üvegcsébe, szép szalaggal átkötve nyújthatsz át az egészséges étrenden élő barátodnak! Hidd el, nagyon fog örülni, hogy ennyire figyelsz rá!
- paleó szakácskönyv: kisebb, pár oldalas füzetkéket lehet vásárolni, azt hiszem, talán a Penny Marketben is lehetett kapni ilyet, de egy saját kézzel összeállított, word-ben szerkesztett szakácskönyvet te is el tudsz készíteni. Kicsit be kell ásnod magad a témába, de talán ez senkinek nem árt meg. :)
- Paleolit magazin vagy Paleolit Konyha Magazin előfizetés. Ha rákeresel a Google-ben, könnyedén megtalálod Szendi Gábor oldalán.
- zöldfűszerek: fűszerek szép kis üvegcsékben, esetleg olivaolajba áztatva nem csak szépen mutat, de hasznos ajándék is egyben.
- Talán elsőre tré ötletnek hangzik, de egyáltalán nem az: tárolódobozok/tárolóüvegek. Nagyon hasznos, hiszen több adagot főzünk előre, hűtjük, lefagyasztjuk, magunkkal visszük az ételeinket, otthon is több cuccot pl. magvakat, aszalt gyümiket tárolunk. A tárolódobozból pedig sohasem elég! És ha szép készletet adsz belőle, látványnak sem utolsó!

Kép forrása: http://www.latinoshealth.com/articles/13378/20151207/7-homemade-edible-gifts-in-a-jar-ideas.htm