mintaétrendek paleo mintaétrend paleo receptFolytatódjon az ötletadás, avagy milyen ételek kerülhetnek a tányérunkra, ha végre egészségesen akarunk étkezni, és finomat is akarunk enni.

Szerencsére a paleo diétában megengedett ételek egyáltalán nem rossz ízűek, és nem csak a salátáról szólnak. A diéta során bátran fűszerezhetünk, húsevőknek (és itt főleg a férfiakra gondolok) kifejezetten szerethető és könnyedén tartható étrendről van szó, ráadásul a rizs-krumpli-tészta unalmas köretkombinációk helyett valódi ízeket kóstolhatunk és próbálhatunk ki. Lássuk is a következő napi étrendmintát!

A fogások, köretek bátran cserélhetők, itt nem kőbe védett étrendről, inkább ötletadásról van szó. A paleo (bár minden más diéta) egyetlen hátránya, hogy tudatosan készülni kell az étkezésekre, meg kell vásárolni az alapanyagokat, főzni kell. Persze időnként vannak kivételek...

Mintaétrend 2.:
Reggeli: házi szárazkolbász, cheddar sajttal, szeletelt almával
Tízórai: 1-2 mandarin
Ebéd: húsleves (a sarki kifőzdében is megveheted, csak a tésztát hagyd ki belőle!) tele zöldséggel, husival
Uzsonna: 2 banán
Vacsora: sertéscsíkok hagymával és színes pritaminpaprikával serpenyőben sütve parmezánforgáccsal

Nézzük részletesen!
A házi kolbászból érdemes azt választani, ami tartósítószert nem tartalmaz. Ha szerencsés vagy, akkor a vidéki rokonok neked füstölik. Ha nem vagy szerencsés, akkor viszont a budapesti piacokon fel kell túrni az Aranyosi kolbászt, amely tökéletes választás. A cheddar sajt a paleoban megengedett, hiszen kemény sajtnak számít, az elkészítése közben a káros anyagok távoznak belőle, nagyon magas a zsírtartalma és persze szeretjük is. :)
Sarki kifőzde: a húsleves egy nagyon jó kaja, hiszen szinte bárhol lehet kapni, a tésztát külön teszik bele tálaláskor, tehát kérheted, hogy hagyják el a te adagodból. A hentesnél a sült kolbászt én időnként megengedem magamnak, nekem ennyi belefér. (Sajnos nem tudunk minden nap főzni, és vannak kisebb-nagyobb kompromisszumok, amiktől szerintem nyugodtan lehet aludni éjjel. Itt még egyszer felhívnám rá a figyelmet, hogy szerintem ha valamit véresen komolyan veszel, az is ugyanolyan káros, mintha nem teszel semmit. Igaz ez a paleóra is: ha megteszed a tőled telhető legjobbat, meglesz az eredménye!)
A vacsorához recepttel is készültem, bár talán ez a világ egyik legegyszerűbb étele. A sertéscombot szeletekre vágod és felcsíkozod. Ugyanígy teszel a hagymával és a pritaminnal is. Kókuszzsírra dobod a husit, sózod, borsozod, és pirítani kezded. Amikor félig kész, és már jó az illata, rádobod a hagymát és a paprikát. Akkor van kész, ha megpirult, és legszívesebben mindet felfalnád. :) Tálaláskor reszelj parmezánt a tetejére - mennyei!

Ha további mintaétrendeket szeretnél olvasni, kérlek, lájkold Facabook oldalamat, így tudni fogom, hogy érdekel a téma. :)