egészséges gyorsétel gyors ebéd paleo ebédTalán szürreálisnak tűnik a cím: Egészséges gyorsételek. De ha csak pár perced van ebédelni, akkor érdemes -legalább agyban- felkészülni az egészséges lehetőségekre.

 

Ha gyors ebédet kell rittyentened, talán a legkézenfekvőbb megoldás, amihez bármelyik üzletben hozzájutsz, az a gyümölcs. Banán, alma, kivi, kockázd fel (vagy ne), és máris kész az energiát adó gyümölcssaláta.

Bármelyik irodában (ahol van tányér) összedobhatsz egy könnyű salátát: bármilyen leveles saláta megfelel (zacskós változatot kapsz a közértben), olivaolaj vagy balzsamecet, bolondítsd meg almakockákkal és apríts rá diót vagy szórd meg fenyőmaggal. Csodálatos, energiát adó gyors ebéd lehet belőle!

Gyros: igen, jól olvasod. Nem tartom megbocsáthatatlan bűnnek török étkezdében enni. Kérj egy giroszt joghurt nélkül, és a tortillát hagyd a tányéron. (Ha megeszed, nem dől össze a világ, csak ha gluténérzékeny vagy.)

Látogass be a henteshez: vegyél egy szép szál sült kolbászt némi savanyúkáposztával és fenséges lakomában lesz részed.

Ha pedig egy jó levesre vágynál, szerintem a közelben találsz egy kifőzdét, ahol finom húslevest készítenek. Hagyd ki belőle a tésztát, mosolyogj szépen a szakácsra, és kérj bele dupla adag zöldséget és husit!

Egészséges mintaétrendekért nézd a blogot péntekenként!