életmódváltás tartós fogyás mintaétrend mintaétrend fogyáshoz olvasséletmódváltás tartós fogyás mintaétrend mintaétrend fogyáshoz olvassSokszor, ha arra gondolunk, hogy változtatnunk kell, megijedünk és behúzzuk a kéziféket. Nem, köszönjük, így is elég dolgunk van, bonyolult az életünk, nem kérünk belőle. Elsőre ez a reakciónk, és teljesen érthető is. Hiszen végre alkalmunk nyílna felelősséget vállalnunk a saját életünkért, egészségünkért. 

 

Amikor változtatni kell, az sokszor valamilyen külső hatás eredménye: betegek leszünk, állás nélkül maradunk, és még lehetne sorolni. Ilyenkor a jól bevált, biztonságos kereteink között akarunk maradni - először. Aztán rájövünk, hogy amihez addig foggal-körömmel ragaszkodtunk, talán nem is volt olyan jó és szép, hanem igazándiból egy cukormázzal bevont, bezárt kalitka volt. És semmi esetre sem vált a hasznunkra. 

Amikor változnunk kell, azt gondoljuk: nehéz, véres verejték kell hozzá, bele fogunk dögleni. De az igazság az, hogy akkor döglünk leginkább bele, ha nem változtatunk. 

Kérlek, most tedd a szívedre a kezed és mondd ki hangosan magadnak a választ:
Hányszor gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne esténként futni egyet a környéken?
Hányszor kezdtél fogyókúrába, mert eleged lett abból, hogy a cipőd bekötése is kínt okoz?
Hányszor akartál már életmódot váltani, mert úgy érezted, hogy nem bírod így tovább?
Köszönöm, hogy őszinte voltál.

Amiért ez a blog létrejött, és amiért íródik, az nem más célért van, minthogy segítsen azon az úton, amin most el akarsz indulni. Lehet, hogy 30 éves vagy és 5 kiló felesleg van rajtad, de az is lehet, hogy éppen most jöttél ki a kórházból, ahol enyhe szívrohammal kezeltek, 50 kiló pluszsúly van rajtad, és ha nem fogysz le, akkor nem éred meg az 55. évedet sem. Talán azt gondolod, reménytelen vállalkozás. És azt érzed, hogy egyedül vagy, nincs erőd, nem támogat senki. Akkor most olvass tovább! 

Mostantól a blogon és a facebook oldalon olyan mintaétrendeket találsz majd, amik segítenek téged a céljaid elérésében.

Első lépés az egészségesebb életed felé: Ha tudsz bármilyen betegségről, amiben szenvedsz, kérlek, holnap menj el orvoshoz, csináltass vizsgálatot. Ha egészséges vagy, illetve nem tudsz semmilyen betegségről, akkor holnap menj el orvoshoz, és csináltass egy teljes vérképet.

Hogy miért van erre szükség? Mert nem vagyunk egyformák, a testünk bizonyos dolgokra másképpen reagál. 

Második lépés az egészségesebb életed felé: fogj egy füzetet, és kezdd el jegyzetelni a napjaidat: 
- mit eszel (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora)
- mit iszol
- mozogtál-e (mit és mennyit)
- mi volt a tested reakciója (hasmenés, feszülés a gyomrodban, megkönnyebbülés, jó érzés, feszültség, idegesség, stb)
Azaz írj le mindent, amit tapasztalsz. Minden egyes nap.

Harmadik lépés: Haladj mintaétrend szerint. A lényege: ez csak minta. Tehát szabadon változtathatod a diétád (jelen esetben paleo) szerint engedélyezett ételeket. Ha éhes vagy, először igyál, majd egyél! Ez fontos, hiszen az éhségérzet valójában sok esetben szomjúság inkább. Ha utána is éhes vagy, egyél az aznapra előírt ételekből. Ha kétszer ebédelsz, akkor kétszer ebédelsz. Ha megeszel 1 kiló mandarint, akkor megeszel 1 kiló mandarint. Maradj az előírt ételeknél, de mindent jegyezz fel.

Hogy miért fontos mindez? Azért, mert ha elkezded összeírni a veled történő dolgokat, végre elkezdesz saját magaddal foglalkozni. Hidd el, tényleg csak egy van belőled. Sokkal tudatosabb leszel a saját testedet illetően. És sokkal jobban is fogsz rá figyelni. A vizsgálatra azért van szükség, mert fel kell mérni, hogyan is működsz jelenleg. És főleg azért fontosak ezek, mert amikor 1 hónap múlva visszanézed majd a naplódat, látni fogod, mennyi mindent elértél ez alatt a rövid idő alatt.

Hamarosan látogass vissza a mintaétrendekért!

A kép forrása: https://pottsmercfit4life.wordpress.com